Dzika róża to niezwykle bogate źródło witaminy C. Jej owoce zawierają dziesięciokrotnie więcej tej witaminy niż czarna porzeczka. Niewielka ilość owoców dzikiej róży wystarcza do pokrycia dziennego zapotrzebowania organizmu na tę witaminę. Owoce te są doskonałym dodatkiem wspomagającym leczenie w przypadku:
Dodatek kwiatu hibiskusa nadaje naparowi przyjemny kwaskowaty smak oraz piękny czerwony kolor. Herbata z dziką różą jest przeznaczona dla osób w każdym wieku. Polecana jest jako dodatek w leczeniu przeziębień oraz wspomagająca naturalną odporność organizmu.
Składniki: skórka dzikiej róży, jabłko, kwiat hibiskusa, owoce aronii, aromat.
Opakowanie: 100 g
Sposób parzenia: Do filiżanki wsypać 1 łyżeczkę owoców, zalać wrzącą wodą. Dla uzyskania pełnego naparu trzymać pod przykryciem przez 3-8 minut.