Opis herbaty Ratnapura
Rodzaj: Czarna herbata lekko aromatyzowana z regionu Ratnapura.
Charakterystyka: Obdarzona bogactwem kamieni szlachetnych oraz szlachetną herbatą. Intensywny napar o głębokiej barwie i smaku, przełamana aromatyczną nutą cytrusów.
Plantacja: Zlokalizowana na wysokości 162 m n.p.m. w regionie słynącym z mocnych i aromatycznych herbat.
Składniki: Cejlońska czarna herbata (liść FBOP), naturalne aromaty: pomarańcza, grejpfrut (orangelo) 0,25%.
Masa netto: 100 g w eleganckiej puszcze.
DILMAH THE STORY OF TEA
Cejlońska herbata: Symbol najlepszej herbaty na świecie od dziesięcioleci. Marka Dilmah: Posiada najlepsze herbaciane ogrody na Sri Lance, synonim cejlońskiej herbaty. Terroir: Wysokość upraw oraz klimat nadają herbacie niepowtarzalną tożsamość, różniącą się smakiem, konsystencją i aromatem. Story of Tea: Trzy zupełnie różne, ale równie ekscytujące opowieści o trzech herbatach pochodzących z trzech najlepszych herbacianych regionów świata. Deszcz, słońce, wiatr oraz temperatura uczyniły każdą z nich zupełnie inną i równie wyjątkową.