Kompozycja wyśmienitych arabik z nutą aromatu kremu irlandzkiego. Idealne połączenie kremowej kawy z intensywnym aromatem whisky. Aby przyrządzić aromatyczną kawę, należy zmielić ziarna i przygotować ją w sposób tradycyjny.
Informacje:
Smak i aromat:
Cechy:
Sposób przygotowania: Aby przyrządzić aromatyczną kawę, należy zmielić ziarna kawy, wsypać 1 łyżeczkę zmielonej kawy (około 7 g) na filiżankę i powoli zalewać gorącą, ale nie wrzącą wodą (temperatura wody około 92 °C).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Nie zalecamy używania kawy ziarnistej aromatyzowanej w ekspresach automatycznych z wbudowanym młynkiem, ponieważ ziarna kawy są pokryte warstwą aromatu, co może powodować zaklejanie młynka.